ETEC SERVICE EN ENGINEERING BOUWT ‘MEGA’ VETAFSCHEIDER VOOR AVIKO LOMM

          

Aviko Lomm, onderdeel van Royal Cosun, investeert verder in het scheiden van vet uit het interne proceswater. Een van de doelstellingen van Aviko Lomm is om de aankomende jaren verder te verduurzamen. Eén van deze projecten is het scheiden van vet uit het proceswater zodat het proceswater beter verwerkt kan worden.

“Voor de engineering en bouw hebben we voor een ‘turnkey’ oplossing gekozen”, aldus Marc Rossel, Health en Environment manager Aviko Lomm. Een consortium van ETEC Service en Engineering en Unica zal de bouw gaan realiseren.

’Vet drijft op water en van dat principe gaan we gebruikmaken en het vet er als het ware ‘afscheppen’ legt Evert Jan de Kruyf, technisch directeur en oprichter van ETEC Service en Engineering uit.’’

“Dat is uitdagend maar te realiseren, aldus Roy Schroijen, werkvoorbereider van ETEC Service en Engineering.

De bouw van de vetafscheider is in week 45 in Baarlo gestart en zal met speciaal transport naar Lomm worden gereden. De viaducten zijn voorheen al in kaart gebracht in verband met de maximale hoogte. De vetafscheider weegt ruim 35 ton en wordt door 8 lassers in ploegendienst in elkaar gelast. De doelstelling is om aan het einde van het jaar het project af te ronden. De doorlooptijd is 10 weken.

Bekijk onze projectpagina